PRODUSE - Hristov Champi

Go to content

Main menu

PRODUSE

Produsele Noastre:

1. PROASPETE

Ciupercile achizitionate in diverse zone impadurite ale tarii sunt transportate zilnic la sediul firmei unde, dupa o curatare si sortare foarte exigenta, sunt ambalate in ladite de lemn sau plastic si depozitate  la o temperatura de +2, +4 grade Celsius in vederea livrarii cat mai rapid, in stare proaspata. Pe tot parcursul transportului pana la destinatie temperatura se mentine la aceeasi parametri.
Sfatul nostru :

  • Selectarea spre vanzare a ciupercilor in stare proaspata presupune intre altele ca acestea sa nu aiba viermi. Daca totusi observati vreo urma, nu ezitati. Aceasta inseamna si ca padurile din care ciupercile au fost culese nu sunt tratate chimic !


2. CONGELATE

Dupa curatare, ciupercile sunt congelate la o temperatura sub 0 grade Celsius, in functie de specie aceasta ajungand pana la – 130 grade C. Congelate cu azot lichid ciupercile isi mentin structura celulara si savoarea la un grad superior. Ciupercile din specia Cantharellus cibarius pot fi congelate direct doar cu azot lichid, la – 130 grade C – congelare soc. In caz contrar, dezvolta o enzima care le confera un gust amar. Daca insa sunt blansate (fierte) in prealabil, ele pot fi congelate si static (la – 25 grade C).
Sfatul nostru :

  • Pentru prepararea ciupercilor congelate cea mai buna varianta este direct, fara a fi in prealabil decongelate.


3. DESHIDRATATE

Deoarece ciupercile contin apa in proportie de 90%, prin prelucrarea in uscatoare speciale, din 13 kg. ciuperci proaspete se obtine din aproximativ 1 kg. de ciuperci deshidratate. Ambalate in saci de pastic si cutii de carton ele sunt pastrate in depozit la o temperatura sub 0 grade Celsius.
Sfatul nostru :

  • Inainte de preparare ciupercile deshidratate trebuie tinute 12 ore in apa pentru a se hidrata.


4. SARAMURA

Ciupercile in saramura se obtin fie prin blansare fie prin tratarea ciupercilor crude cu sare direct, in bidoane de plastic. Datorita combinarii sarii cu apa din ciuperci, solutia creata astfel in mod natural, face ca si saramura cruda sa poata avea o lunga perioada de viabilitate fiind apoi destinata producerii conservelor.
Sfatul nostru :

  • Ciupercile in saramura fiind semiconservate ele pot fi preparate dupa ce au fost tinute cateva ore in apa rece, apa care se inlocuieste periodic, pentru eliminarea surplusului de sare.


5. ALTE PRODUSE

MIEZ DE NUCA  -    Desi principalele noastre produse sunt ciupercile din flora spontana, suntem in masura sa prelucram si miez de nuca daca clientii solicita aceasta.


Disponibilitate Produse:

ROMANA

LATINA

APR

MAI

IUN

IUL

AUG

SEP

OCT

NOV

ZBARCIOG

MORCHELLA CONICA

BURETE DE SPIN

TRICHOLONA St. GEORGE

BURETE DE ROUA

MARASMIUS OREADES

GALBIORI

CANTHARELLUS CIBARIUS

HRIB

BOLETUS EDULIS

CRAITA

AMANITA CAESAREA

TRAMBITA PITICILOR

CRATERELLUS CORNUCOPIOIDES

BURETE TEPOS

HYDNUM REPANDUM

RASCOV

LACTARIUS DELICIOSUS

GHEBE

ARMILLARIA MELLEA

TROMPETA CAPRIOAREI

CANTHARELLUS LUTESCENS

MIEZ NUCA

JUGLANS REGIA

Formular Cerere Oferta:

Galerie Foto:








Back to content | Back to main menu